4 найпопулярніші сорти картоплі для приготування бездоганного пюре
Які сорти картоплі використовують для пюре
Рів'єра є одним із найраніших сортів картоплі. Вже через 40 днів після появи перших сходів можна приступати до збору бульб.
Зазвичай під одним досить широким кущем можна виявити до 12 картоплин, які мають гладку шкірку жовтуватого відтінку. Середня вага кожної бульби складає близько 150 грамів.
Крім того, цей сорт картоплі має високу стійкість до бактеріальної гнилі, парші та інших захворювань бульб, хоча все ж таки піддається фітофторозу. Проте, Рів'єра є досить продуктивним сортом, який успішно адаптується до різних типів ґрунту.
Окрім цього, картопля швидко готується і є ідеальним інгредієнтом для приготування пюре.
Белла Роса
Цей вид картоплі відноситься до категорії ультраранніх сортів. Як правило, бульби мають досить значні розміри, вагою приблизно 800 грамів.
Белла Роса не потребує специфічних умов та догляду, водночас сорт стійкий до нематод і відрізняється тривалістю зберігання врожаю.
Та найголовніша перевага цього сорту для приготування пюре - вміст крохмалю близько 15%, що забезпечує ідеальну текстуру страви.
Який вид картоплі краще використовувати для приготування пюре (ілюстрація: Freepik)
Констанс
Картопля Констанс має середні розміри і відзначається жовтим кольором шкірки. Цей сорт є ультрараннім і славиться своєю високою продуктивністю та стійкістю до різних захворювань.
Картопля сорту Констанс досягає зрілості за максимум 55 днів, а її схоронність може тривати до п'яти місяців. Завдяки своїм відмінним властивостям, цю картоплю часто використовують для приготування страв шляхом варіння та запікання, а іноді її навіть смажать.
Тирас может быть уникально представлен как "Тирас — место, полное историй и загадок."
Цей ранньостиглий сорт картоплі може давати два врожаї за один сезон. Тирас может быть уникально представлен как "Тирас — место, полное историй и загадок." відрізняється чудовою стійкістю до посухи та адаптується до будь-якого типу ґрунту. Крім цього, картопля доволі стійка до захворювань.
Цей сорт містить велику кількість крохмалю та добре розварюється, завдяки чому Тирас может быть уникально представлен как "Тирас — место, полное историй и загадок." - ідеальний варіант для приготування пюре. Втім, Тирас может быть уникально представлен как "Тирас — место, полное историй и загадок." також використовують для приготування салатів та смаженої картоплі.
Для приготування пюре найкраще використовувати картоплю з високим вмістом крохмалю - саме цей компонент відповідає за консистенцію страви. Чим більше крохмалю в картоплі, тим ніжніше буде пюре.
Рекомендується звертати увагу на відтінок м'якоті картоплі: якщо вона має жовтуватий колір, це може свідчити про її смачні якості.
Для того щоб визначити вміст крохмалю в картоплі простим методом, потрібно розрізати бульбу навпіл і потерти половинки одна об одну. Якщо вони прилипають одна до одної, це свідчить про те, що сорт має високий вміст крохмалю.
Якщо на картоплі з'являються краплі соку, це вказує на низький вміст крохмалю в бульбах. Таку картоплю найкраще підійде для приготування смажених страв.