5 основних причин вживати кефір щодня


Кефір має більш рідку структуру в порівнянні з йогуртом, тому його зазвичай вживають у вигляді напою.

У кефірі багато пробіотиків і необхідних поживних речовин, а вони відповідають за численні переваги продукту - від здоров'я кишківника до підтримки м'язів. Кефір кращий за йогурт, до того ж він універсальний на кухні.

Журнал Martha Stewart звернувся до фахівців, щоб дізнатися, які переваги цей напій приносить для здоров'я.

Кефір – це кисломолочний напій, який отримують шляхом ферментації молока з використанням живих колоній дріжджів і бактерій. У процесі бродіння молоко перетворюється, стаючи густим та схожим на рідкий йогурт. Цей напій має легкий кислуватий смак, характерний для ферментованих продуктів. Кефір можна вживати самостійно, але також його часто підсолоджують або додають різні фрукти, такі як чорниця чи полуниця.

Сприяє поліпшенню стану травної системи.

Споживання кефіру є одним із найефективніших методів для підтримки здоров'я кишкового мікробіома, тобто корисних бактерій у кишечнику. Цей напій містить велику кількість пробіотиків, або ж "доброчинних" бактерій, які здатні гальмувати розвиток шкідливих мікроорганізмів, що в свою чергу сприяє збереженню оптимального балансу мікробіома.

"Якщо говорити точніше, кефір містить понад 30 різних штамів пробіотиків, значно більше, ніж звичайний йогурт", - пояснює дипломована дієтологиня Елізабет ДеРобертіс.

Вона зазначила, що ці пробіотичні культури сприяють покращенню травлення, знижують відчуття здуття живота і підтримують регулярність роботи шлунково-кишкового тракту, особливо після курсу антибіотиків або при порушеннях функціонування системи травлення.

Скорочує запальні процеси.

Пробіотики, що містяться в кефірі, сприяють здоров'ю кишечника та зменшують рівень запалення. Як зазначає ДеРобертіс, це пов'язано з їхньою здатністю заспокоювати надмірно активні імунні реакції в кишечнику, що, в свою чергу, допомагає регулювати запальні процеси в організмі. Така дія може бути особливо корисною для полегшення симптомів легких шлунково-кишкових розладів.

Сприяє зміцненню кісток.

Кефір є джерелом кальцію, магнію та вітаміну K2, а також вітаміну D у збагачених формах, зазначає ДеРобертіс. Ці важливі елементи сприяють зміцненню та підтримці щільності кісток, яка з часом може знижуватися.

"Кальцій і вітамін D взаємодіють, сприяючи кращому засвоєнню та мінералізації кісткової тканини, тоді як вітамін K2 грає важливу роль у перенаправленні кальцію безпосередньо в кістки," - зазначає вона.

Сприяє нормальному функціонуванню імунної системи.

ДеРобертіс зазначає, що пробіотики, присутні в кефірі, допомагають укріпити імунну систему. Вона підкреслює, що ці корисні мікроорганізми активують імунні клітини в кишечнику, який є основним місцем, де розпочинається більшість імунних реакцій організму.

"Кефір є джерелом вітамінів групи В та цинку, що сприяють зміцненню імунної системи і підвищують опірність до звичних інфекцій," - зазначає ДеРобертіс.

Підтримує м'язи

"Кефір насичений якісним білком, що охоплює всі незамінні амінокислоти, які сприяють підтримці м'язової маси", - зазначає ДеРобертіс.

Це має велике значення, оскільки з роками ми зазнаємо втрати м'язової маси.

Після відкриття пляшки кефіру, важливо зберігати її в холодильнику і споживати протягом двох тижнів, радить Керрі Сміт, шеф-інструктор Інституту кулінарної освіти в Лос-Анджелесі. Як ферментований продукт, кефір не обов'язково "псуватиметься", проте його смак може стати більш різким, якщо він пролежить занадто довго, зауважує Сміт.

Раніше УНІАН оприлюднив дев'ять аргументів для того, щоб внести кефір у свій щоденний раціон вже зараз.

Related posts