Гарбузова бабка з рисовою начинкою: традиційний рецепт фаршированого гарбуза з 1913 року.
РБК-Україна (проект Styler) ділиться інформацією про приготування гарбузової бабки з рисом, посилаючись на кулінарний YouTube-канал "Кулінарні витівки".
Щоб приготувати гарбузову бабку — страва з запеченого гарбуза та рису, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Для приготування бабки найзручніше використовувати круглий гарбуз, але якщо такого не виявилося, можна скористатися іншим варіантом. Просто зріжте верхню частину гарбуза, потім вийміть насіння і виріжте м'якоть, щоб перетворити гарбуз на своєрідний контейнер.
М'якуш не потрібно викидати - приблизно 400 г знадобиться для пюре. Щоб пришвидшити приготування, наріжте м'якуш на невеликі кубики.
Як готувати гарбузову бабку (скриншот / Кулінарні витівки)
Помістіть шматки гарбуза в каструлю і залийте їх 450 мл молока, щоб вони повністю покрилися рідиною. Включіть невеликий вогонь під каструлею.
Щоб приготувати рис, слід помістити крупу в окрему каструлю і залити її залишком молока. Готуйте рис на повільному вогні до повної готовності.
Родзинки і мигдаль надають страві особливого смаку. Для їх використання слід подрібнити мигдаль за допомогою ножа, а родзинки – спочатку промити та висушити.
Якщо відварений рис вийшов занадто злиплим, можна промити його під проточною водою, хоча це не є обов'язковою процедурою. Що стосується приготованої гарбуза, її слід відцідити і перетворити на пюре, пропустивши через сито.
Для приготування бабки в гарбузовому горщику інгредієнти укладають шарами. Спочатку кладуть шматочок масла, за ним — 2 столові ложки рису, а потім — 3 столові ложки мигдалю, змішаного з родзинками. Далі шар гарбузового пюре, а поверх нього викладають ще один шар рису.
Як приготувати гарбузову бабку (скріншот / Кулінарні пригоди)
Коли закінчаться інгредієнти, покладіть на начинку трохи масла і присипте гарбуз цукром. Накрийте гарбузовий горщик "кришкою" і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.