Це справжня кулінарна розкіш: смачна запіканка з гречки, курячого м'яса та грибів — простий і швидкий рецепт.
Якщо ви любите гречку та курку, для вас є гарна новина - ці чудові продукти можна поєднати в одну страву. Запіканка готується дуже просто, а результат вразить навіть гурманів.
Цю запіканку можна запропонувати дітям перед школою або чоловікові на роботу, адже вона виходить дуже поживною. Безумовно, у рецепті є й інші складові, які лише підкреслять смакові якості страви.
Спочатку дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на олії до прозорості. Потім покладіть на сковороду курячий фарш. Трохи посоліть і поперчіть його. Обсмажуйте до напівготовності.
Гречневу крупу також відваріть до напівготовності у злегка підсоленій воді. У вас має вийти приблизно 300 г каші. Печериці подрібніть пластинками, а болгарський перець наріжте кільцями.
Тепер займіться приготуванням заливки, поєднуючи в глибокій ємності яйця і молоко. Додайте сіль та перець за власним смаком. Сир натріть на середній тертці. Коли всі компоненти будуть готові, переходьте до формування запіканки.
Першим шаром викладіть і розрівняйте у формі третину гречаної каші. На неї частина курячого фаршу. Далі рівним шаром викладіть частину печериць та кільця болгарського перцю. Повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти. Залийте заготовку запіканки яєчною заливкою, посипте тертим сиром. Готуйте страву у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Згадаємо про трубочки, як у нашому дитинстві, але без використання вафельниці: рецепт, який викличе ностальгію.
Раніше ми ділилися інформацією про смачну та вражаючу закуску, яка здивує багатьох: приготування тарталеток з грибною начинкою.