Чи безпечно використовувати фольгу для зберігання їжі: виявлено потенційні ризики для здоров'я.

На перший погляд, алюмінієва фольга виглядає як надійний бар'єр для захисту продуктів від зовнішніх факторів, проте насправді існують певні ризики.
Ми звикли використовувати алюмінієву фольгу для зберігання залишків їжі у холодильнику, але це може мати погані наслідки для здоров'я, попереджає видання Tasting Table.
На перший погляд, фольга захищає продукти від зовнішніх впливів, але насправді те, що зарожує людському здоров'ю, дуже мікроскопічне, і побачити його неозброєним оком неможливо. Йдеться про небезпечні бактерії.
Варто зазначити, що обгортаючи залишки піци чи курки в фольгу, ми не забезпечуємо герметичність упаковки. Це може призвести до розмноження невидимих бактеріальних організмів, які здатні викликати харчові отруєння.
Фольга не має властивостей адгезії, що означає, що вона не зчіплюється з іншими поверхнями. Через це неможливо забезпечити абсолютно герметичне середовище, навіть якщо їжу загорнути дуже ретельно. У дрібних щілинах між фольгою та продуктами можуть розвиватися небезпечні бактерії, такі як стафілокок, ендемічні ґрунтові палички, а також збудники ботулізму та лістеріозу.
Водночас підкреслюється, що при дотриманні належних умов зберігання продуктів ризик бактеріального зараження суттєво зменшується. Тому замість використання фольги варто обрати герметичні контейнери, такі як скляні або виготовлені з безпечного пластику. Пакети Ziploc або подібні також підійдуть, якщо вони мають надійний замок. Найбільш оптимальним варіантом буде вакуумний пакувальник.
Раніше УНІАН розповідав, як не зіпсувати чавунної сковороди. Йшлося про те, що деякі продукти можуть завдати серйозної шкоди такому посуду.
Провідний шеф-інструктор кулінарного мистецтва в Інституті кулінарної освіти Ерік Роуз назвав 4 продукти, яких не варто класти у чавунну сковороду, інакше пошкодиться її поверхня, а їжа матиме металевий присмак. Це - помідори, оцет цитрусові та соуси на основі вина.
Експерт підкреслив, що у випадку приготування страви з зазначеними інгредієнтами, оптимальним вибором буде сковорода з нержавіючої сталі або з антипригарним покриттям.