Гарбузове лате та кава з халвою: популярні осінні напої за рецептом Ектора з "МастерШеф".
Гарбузовий латте (фото для ілюстрації: Freepik)
Щоб створити лате з гарбузом, вам знадобляться такі інгредієнти:
Як приготувати гарбузове латте
Для того, щоб приготувати гарбузове лате, можна використовувати готове гарбузове пюре або зробити його самостійно з запеченого гарбуза.
Перенесіть гарбузове пюре в каструлю і вилийте туди молоко. Добре змішайте всі складники, після чого введіть корицю, гвоздику та мускатний горіх.
Нагрійте молоко з гарбузовим пюре на невеликому вогні, не забуваючи час від часу помішувати. Паралельно приготуйте еспресо, використовуючи зручний для вас метод.
Вершки слід збити до отримання густої консистенції. Або ж можна скористатися вже готовими збитими вершками, які продаються в магазинах.
Перелийте гарбузову суміш у велику чашу, акуратно додайте еспресо. Завершіть страву, виклавши зверху готові збиті вершки, і тепер можна смакувати своє гарбузове лате.
Кава з халвою (зображення для ілюстрації: Freepik)
Як приготувати каву з халвою
Щоб приготувати незвичну каву з халвою, спочатку потрібно подрібнити смаколик. Після цього всипте халву в чашу блендера і влийте молоко.
Якщо ви кип'ятите молоко, перед тим як додати його в блендер, дайте йому охолонути до кімнатної температури, щоб не пошкодити пристрій. Альтернативно, можна використати занурювальний блендер або просто збити суміш звичайним вінчиком.
Коли кава з халвою будуть однорідною консистенції, приготуйте еспресо улюбленим способом. Перелийте молочну суміш в чашку і влийте каву.