Халва власного приготування: натуральний десерт до чаю в домашніх умовах
Які інгредієнти знадобляться для приготування домашньої халви?
Щоб створити ці смачні натуральні частування до чаю, вам знадобляться такі інгредієнти:
Щоб приготувати домашню халву, вам не знадобляться цукор, борошно чи олія. Хоча основний складник цієї солодощі – соняшникове насіння, додавання арахісу значно покращить її смакові якості.
Спершу насіння соняшника потрібно обсмажити до золотистого кольору на маленькому вогні, постійно помішуючи лопаткою. До цього подрібнювати насіння не потрібно. Вкрай важливо не пересмажити зернятка, щоб халва не мала гіркого присмаку.
Як приготувати халву в домашніх умовах (зображення / Лілія Цвіт)
Арахіс слід підсмажити на повільному вогні до отримання золотистого кольору, регулярно помішуючи лопаткою. Також, замість арахісу, можна використовувати інші види горіхів.
Арахіс надає особливого смаку халві (скриншот / Лілія Цвіт)
Коли насіння трохи охолоне, його слід подрібнити в чаші блендера. Зерна потрібно перетворити на таку консистенцію, щоб вони прилипали до стінок, але не перетворювалися на пасту.
Як приготувати халву в домашніх умовах (зображення / Лілія Цвіт)
Арахіс слід спочатку подрібнити до стану крихти, після чого об'єднати його з подрібненим соняшниковим насінням. Коли горіхи та насіння будуть ретельно змішані, додайте до них рідкий мед.
За бажанням, натуральний інгредієнт можна замінити на штучний або інвертний сироп. Меду або його заміннику має бути стільки, щоб насіння почало злипатись.
Знову уважно змішайте всі складові для приготування домашньої халви. Візьміть невелику, але глибоку форму, обкладіть її харчовою плівкою та розкладіть у посуді крихти халви.
Для того щоб халва набула необхідної форми, важливо ретельно утрамбувати масу за допомогою ложки і качалки. Після цього розмістіть форму з халвою в холодильнику на 2 години. Проте, для досягнення максимальної щільності, рекомендується виймати халву з холодильника вже наступного дня.