Ідеальні огірки на зимовий запас: хрусткі, соковиті та такі свіжі, наче щойно з грядки, навіть через рік.


Хрумкі консервовані огірки на зиму

Для приготування 3-літрової банки вам знадобляться наступні компоненти:

Метод підготовки

Огірки слід замочити в холодній воді на 2-3 години. У банку додайте кріп, шматок хрону, лавровий лист, горошини чорного перцю, сіль, цукор та часник.

Ставимо кипʼятити окремо оцет та воду. Закладаємо в каструльку з оцетом огірки та чекаємо, поки вони змінять колір. Потім перекладаємо огірки в банку.

Заготівля огірків на зимовий період (зображення: кадр з відеоматеріалу)

Наповнюємо банку до країв і заливаємо її кип’ятком. Затискаємо кришками, перевертаємо банку і ставимо на підлогу. Накриваємо банки пледом і чекаємо, поки вони охолонуть.

Related posts