Ідеальні огірки на зимовий запас: хрусткі, соковиті та такі свіжі, наче щойно з грядки, навіть через рік.

Хрумкі консервовані огірки на зиму
Для приготування 3-літрової банки вам знадобляться наступні компоненти:
Метод підготовки
Огірки слід замочити в холодній воді на 2-3 години. У банку додайте кріп, шматок хрону, лавровий лист, горошини чорного перцю, сіль, цукор та часник.
Ставимо кипʼятити окремо оцет та воду. Закладаємо в каструльку з оцетом огірки та чекаємо, поки вони змінять колір. Потім перекладаємо огірки в банку.
Заготівля огірків на зимовий період (зображення: кадр з відеоматеріалу)
Наповнюємо банку до країв і заливаємо її кип’ятком. Затискаємо кришками, перевертаємо банку і ставимо на підлогу. Накриваємо банки пледом і чекаємо, поки вони охолонуть.