Котлети з м'яса і картоплі: неперевершений рецепт з Тернопільщини.


Що потрібно для котлет з м'яса та картоплі

Щоб приготувати котлети з м'ясом і картоплею, вам знадобляться наступні інгредієнти:

Котлети з картоплею, приготовані за тернопільським рецептом, будуть смачнішими, якщо використовувати домашній фарш. Рекомендується брати свіже м'ясо з лопатки.

Замість сухарів можна використовувати підсушений хліб. Його потрібно розмочити, заливши гарячою кип'яченою водою, а в той час перемолоти м'ясо на фарш. Також до фаршу потрібно перемолоти почищену цибулю.

Картоплю слід очистити і натерти на грубій тертці. Коли сухарі стануть м'якими, потрібно відіжати з них зайву рідину і додати м'якуш до решти складників.

Щоб надати котлетам більш насиченого смаку, важливо додати до фаршу сіль, перець і різноманітні спеції. Добре перемішайте всі компоненти та залиште фарш настоюватися на 20-30 хвилин — це дозволить їм краще вбирати аромати.

Фарш для котлет по тернопільському рецепту (скріншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)

Сформуйте котлети з м'ясного фаршу, використовуючи приблизно одну столову ложку маси для кожної. Щоб процес ліплення був зручнішим, рекомендую змочити руки холодною водою. Нагрійте олію на сковороді та обсмажте котлети до золотистої скоринки з обох боків.

Як приготувати котлети за тернопільським рецептом (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)

Однак, після цього етапу котлети ще не досягли готовності, їх слід протушкувати. Рекомендується використовувати сковороду з товстими стінками, в яку потрібно влити 100-150 мл води або бульйону. За бажанням, можна також додати лавровий лист і горошини перцю.

Тушкувати котлети з картоплею потрібно під кришкою протягом 10 хвилин, на слабкому вогні. Після цього можна пригощатися стравою тернопільської кухні.

Related posts