Кропива, шпинат або щавель: яка зелень зробить зелений борщ найсмачнішим?
Зелений борщ — це надзвичайно смачна та корисна страва, ідеальна для літнього меню. Його можна приготувати як з щавлем, так і з кропивою чи шпинатом. Щоб надати борщу насичений аромат, рекомендується використовувати курячий бульйон як основу.
Кулінарка опублікувала в Instagram рецепт неймовірно смачного та ароматного зеленого борщу, приготованого з кропиви та лимонного соку.
Спершу приготуємо бульйон. Цей борщ вийде більш смачним, якщо використовувати курячий бульйон, адже він має ніжніший смак. У киплячий бульйон додамо нарізану кубиками картоплю.
2. Обсмажте нарізану цибулю та часник. Потім додайте їх до картоплі і варіть протягом 10 хвилин.
3. Протягом цього часу підготуємо шпинат, щавель і кропиву: ретельно промийте шпинат, оскільки він може бути піщаним, потім наріжте всю зелень. Бланшуйте їх протягом 1 хвилини в киплячій воді з додаванням лимонного соку. Злийте воду і додайте до каструлі з іншими інгредієнтами, додаючи також спаржу, кропиву та селеру. Варіть ще приблизно 15 хвилин.
4. Готовий борщ солимо, перчимо, можна додати ще трохи соку лимона.
Перед тим, як подавати страву, акуратно додайте порційно сметану та варені яйця!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами: