Просто, але надзвичайно поживно та смачно: рецепт котлеток з баклажанів і гречки - їх важко відрізнити від м'ясних.
Звичні м'ясні котлети можуть швидко набриднути, тому кухарі люблять експериментувати. Наприклад, вони створюють страви на основі овочів і круп, і в цьому випадку мова йде про поєднання баклажанів і гречки.
Котлетки з баклажанів та гречки не тільки дуже ніжні та смачні, а й корисні. До того ж, рецепт виходить дуже бюджетним.
Промийте гречану крупу, потім залийте її водою і доведіть до кипіння. Після цього додайте сіль і варіть на слабкому вогні протягом 15 хвилин до повної готовності. Дайте страві охолонути.
Почніть з очищення баклажана, цибулі, часнику та солодкого перцю. Баклажан наріжте на тонкі кружечки, а цибулю та перець – на дрібні кубики. Часник подрібніть, використовуючи прес. У сковороді розігрійте 2 столові ложки олії, потім додайте шматочки баклажанів і обсмажуйте їх на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Викладіть обсмажені шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб вони вбрали зайве масло. У звільнену сковороду покладіть цибулю і смажте її на середньому вогні до м'якості, приблизно 3-5 хвилин. У великій мисці об'єднайте охолоджену гречану крупу з усіма овочами. Змішайте все занурювальним блендером до отримання однорідної консистенції. До овочевої гречаної маси додайте яйце, панірувальні сухарі, сушений базилік і 0,5 чайної ложки солі. Добре перемішайте інгредієнти. Дайте отриманій масі настоятися ще 5-10 хвилин.
Далі вологими руками сформуйте невеликі котлети. Тим часом на сковороді розігрійте залишок олії і викладіть туди котлети. Смажте їх на середньому вогні по 3-5 хвилин з обох сторін.
Нагадуємо про сливи в маринаді з ромом: цей оригінальний гарнір неодмінно покращить ваш настрій.
Ми вже ділилися новинами про те, як в Одесі готують цю страву: пропонуємо вам рецепт баклажанової ікри, яка обов'язково стане вашою улюбленою закускою.