Тільки один секрет: як запобігти прилипання гречки під час варіння.
Якщо ви бажаєте навчитися готувати гречку так, щоб вона не злипалася і не пригорала, вам знадобиться всього один ключовий інгредієнт. Який це інгредієнт – дізнайтеся в нашій статті на ТСН.ua.
Навіть така проста у приготуванні крупа, як гречка, може викликати труднощі. Якщо після варіння вона часто виходить гіркою, сухою, не розсипається та прилипає до дна каструлі, варто запам'ятати один важливий інгредієнт, який потрібно додати під час приготування.
Йдеться про звичайну харчову соду. Чому цей продукт допоможе отримати смачну та розсипчасту гречку, яка не пригоратиме? Вся річ у його властивостях:
Проте важливо знати, як правильно вводити соду, щоб не зіпсувати страву. Спершу слід приготувати гречку традиційним способом до напівготовності. Коли зерна почнуть розбухати, додайте невелику кількість соди (досить зовсім трохи, на кінчику ножа). Якщо на поверхні води з'являться частинки або лусочки, їх необхідно негайно зняти ложкою.