Топ висококалорійних продуктів, що сприяють зниженню ваги.


Включивши ці корисні продукти у свій раціон, ви спростите процес зниження ваги.

Ставлення до жирів зазнає змін. Замість того щоб зовсім відмовлятися від них, варто включити у свій раціон корисні жири, які сприятимуть більш ефективному зниженню ваги.

За інформацією видання Eating Well, жири містять більшу кількість калорій у порівнянні з білками та вуглеводами. Один грам жиру надає 9 калорій, тоді як грам білка або вуглеводів містить лише 4 калорії. Тому, зниження вмісту жиру в раціоні може сприяти зменшенню споживання калорій, але варто пам'ятати, що не всі жири є однаковими.

Жир - це життєво важлива поживна речовина, яка забезпечує енергію, підтримує функції клітин, допомагає організму засвоювати поживні речовини і виробляти гормони.

Середземноморська дієта, яка акцентує увагу на корисних жирах, довела свою ефективність у процесі схуднення. Дослідження виявило, що особи, які дотримуються цієї дієти, мають у два рази більше шансів зберегти свою вагу після схуднення порівняно з тими, хто не слідує її принципам.

Дослідження, що проводились у рамках інтервенційних програм, продемонстрували позитивний вплив середземноморської дієти на зменшення об'єму талії та вісцерального жиру. Цей харчовий режим виявився ефективним для осіб, які страждають від надмірної ваги або ожиріння, особливо у поєднанні з контролем калорійності та регулярними фізичними вправами.

Насичені клітковиною і мононенасиченими жирами, авокадо відомі тим, що підвищують ситість, що робить їх особливо корисними для контролю ваги. Дослідження показало, що хоча щоденне вживання одного авокадо протягом шести місяців не призвело до значного зниження кількості вісцерального жиру, воно дало змогу дещо поліпшити якість харчування і знизити рівень загального холестерину та холестерину ЛПНЩ.

Білок має значущу роль у процесі зниження ваги, оскільки він допомагає відчувати ситість після прийому їжі та підтримує м'язову масу під час схуднення. Риба, особливо "жирні" види, такі як лосось, тунець, скумбрія, оселедець, форель, сардини та анчоуси, є чудовим джерелом білка. Жири, що містяться в рибі, включають довголанцюгові омега-3 жирні кислоти, зокрема EPA і DHA.

В одному з оглядів виявили, що вживання риби може сприяти зниженню ваги, бо знижує споживання калорій на 4-9%, а також сприяє схудненню.

Повножирні соуси не лише покращують смак салату, але й сприяють засвоєнню жиророзчинних вітамінів, що є в овочах, зокрема вітамінів A, E, D та K.

Горіхи довгий час були в списку "ні" для схуднення, тому що вони є висококалорійною їжею, але насправді вони можуть допомогти в контролі ваги, даючи вам змогу почуватися ситим і знижуючи загальну кількість з'їденого. Заміна менш корисних продуктів, таких як чіпси або червоне м'ясо, на горіхи пов'язана з меншим довгостроковим набором ваги і зниженням ризику ожиріння. Крім того, горіхи можуть підвищити загальну якість вашого раціону і підтримати здоров'я обміну речовин, наприклад, поліпшити рівень холестерину.

Якісний йогурт багатий на білки, кальцій, фосфор, вітаміни групи В, а також корисні пробіотики для травлення. Крім цього, він сприяє тривалішому відчуттю насичення.

Аналіз виявив, що споживання молочних продуктів з підвищеним вмістом жиру, наприклад, йогурту, не сприяє набору ваги. Дослідження засвідчили, що при помірному вживанні такі молочні продукти можуть сприяти підтримці здорової ваги та покращенню функцій серцево-судинної системи.

Мета-аналіз, в якому були проаналізовані дані більше ніж 30 тисяч людей, виявив, що щоденне споживання йогурту в обсязі 50 грамів знижує ймовірність потрапляння до групи з надмірною вагою або ожирінням на 13%.

Раніше УНІАН писав, чому жінки набирають вагу після 40 років.

Related posts