Найчастіші помилки, які ми робимо під час сніданку: голод знову повертається, як бумеранг.

Сніданок — це перший прийом їжі, і його значення не можна недооцінювати; він повинен бути здоровим і насиченим корисними речовинами.
Роками дієтологи наголошували, що сніданок - найважливіший прийом їжі за день. Організму після нічного відпочинку потрібна енергія для функціонування та сигнал про те, що час "запустити" метаболізм, повідомляє Interia Kobieta.
Досліджте, яких звичних помилок варто уникати при приготуванні сніданку.
Споживання солодких ранкових страв
Багато людей вранці відчувають бажання з'їсти щось солодке, що є наслідком великої потреби організму в енергії. Такий вибір може виявитися менш корисним, ніж здається.
Пшеничний хліб, сніданкові пластівці з молоком і млинці характеризуються високим вмістом калорій, але їх основою є прості цукри. Це призводить до швидкого підвищення рівня глюкози в крові, що навантажує підшлункову залозу. Надмір споживання вуглеводів, в свою чергу, перетворюється на жирові запаси. Незважаючи на калорійність, відчуття голоду може повернутися вже через годину через стрімке падіння рівня цукру в крові, змушуючи організм вимагати нову порцію їжі. Дослідження також демонструють, що ранкові сніданки, багаті на цукри, можуть порушувати обмін речовин не тільки вранці, але й протягом дня, що веде до підвищення апетиту та тяги до солодкого, а також зниження рівня енергії. Тому важливо, щоб сніданок складався з складних вуглеводів.
Брак білка на сніданок.
Якщо ви хочете довше відчувати ситість після сніданку, не забувайте про білок. Намажте хліб великою кількістю знежиреного сиру та додайте шматочки курки до салатів. Інші корисні продукти, багаті на білок, для сніданку включають сир, натуральний йогурт, яйця та рибу. Дослідження показали, що білок прискорює метаболізм, допомагає стабілізувати рівень цукру в крові та знижує рівень греліну - гормону голоду.
Уникнення жирів
Поширеною помилкою є виключення жирів з раціону, особливо під час спроб схуднути. Тим часом, корисні ненасичені жири в невеликих кількостях допомагають спалювати зайвий жир. Оливкова олія, авокадо, горіхи та насіння чіа особливо важливі для сніданку. Вони не тільки допомагають засвоювати ключові вітаміни, але й мають протизапальні властивості та підтримують функцію мозку. Вони також підвищують енергію та допомагають вам відчувати ситість ще довго після їжі.
Надто мізерні порції на сніданок.
"Снідай як король, обідай як принц, а вечеряй як жебрак" - у відомому прислів'ї є багато правди. Навіть на дієті для схуднення сніданок має бути ситним, і під час приготування не варто приділяти забагато уваги підрахунку калорій. Натомість варто звернути увагу на вміст поживних речовин.
Основу раціону слід формувати з цільнозернових продуктів, багатих на клітковину, а також з овочів, які допоможуть збільшити об'єм страви. Білкові компоненти мають становити близько 25% порції, а також потрібно додати трохи корисних жирів. Насичений сніданок активізує метаболізм, допомагає легко його "спалювати" і зменшує бажання перекусити впродовж дня.
Помилки при споживанні напоїв вранці
Пити каву натщесерце або склянку фруктового соку під час їжі - не найкраще рішення. Кофеїн стимулює секрецію шлункового соку та підвищує рівень кортизолу, що, своєю чергою, підвищує апетит протягом дня. Соки, у свою чергу, є джерелом простих цукрів і відповідають за різке підвищення рівня глюкози в крові. Це легко збільшує споживання калорій. Найкраще рішення - випити склянку води з додаванням лимонного соку приблизно за півгодини до сніданку, це зволожує організм, прискорює метаболізм і зменшує відчуття голоду.
Напруга та пізній сніданок або відмова від їжі вранці.
Дієтологи підкреслюють, що регулярність є важливим чинником у харчуванні – найкраще дотримуватись одного й того ж графіка прийому їжі. Сніданок варто вживати протягом години після прокидання. Інакше організм може почати накопичувати енергію у вигляді жиру. Пропускання сніданку також є серйозною помилкою, яка може призвести до відчуття втоми, труднощів з концентрацією та збільшення апетиту протягом дня. Крім того, важливо їсти повільно та в спокійній обстановці, оскільки стрес і поспіх можуть викликати переїдання та знижувати ефективність роботи організму.
Раніше портал Знай обговорював тему нав'язливих думок, зокрема, чому нас іноді мучать роздуми про те, що ми не маємо права на щастя.
Також ми ділилися порадами, як трансформувати житловий простір, коли він викликає відчуття смутку і туги.
Портал також повідомив про використання перцю як альтернативи хімікатам: дачники поділилися оригінальним способом, який допомагає зберегти грядки в осінній період.