Найсмачніший десерт без використання духовки: вам знадобляться лише гарбуз і згущене молоко.
Десерт із гарбуза та згущеного молока/Зображення: ukr.media
Порадуйте своїх рідних і друзів незвичайним десертом на основі гарбуза, який готувати зовсім не складно. З'єднуючи кілька доступних інгредієнтів, ви зможете створити ласощі, що за смаком не поступаються стравам з елітного ресторану.
Нарізаний на шматочки гарбуз відваріть протягом 10 хвилин.
Поки гарбуз готується, візьміть сотейник з товстим дном і, постійно помішуючи, розігрівайте цукор, поки він не перетвориться на карамель. Потім акуратно перелийте готову карамель у скляну форму.
Подрібніть гарбуз разом із згущеним молоком, використовуючи занурювальний блендер, до досягнення однорідної консистенції.
Додайте до інгредієнтів 500 мл молока та ще раз ретельно перемішайте. У холодній воді замочіть желатин. Після набухання желатину нагрійте його в мікрохвильовій печі або водяній бані і додайте до основних інгредієнтів. Готову масу перелийте у форму з карамеллю, що вже застигла, і залиште в холодильнику до повного застигання мінімум на 5 годин.
Вийміть десерт з форми і наріжте його на порційні шматочки. Гарбузовий делікатес можна прикрасити подрібненими горіхами та додатково полити шоколадним або карамельним соусом.