Не всякий майонез є шкідливим. Як обрати якісний продукт у супермаркеті.


Як обрати гарний майонез в магазині?

Харчовий технолог Оксана Корецька пояснила, що головна проблема багатьох промислових майонезів - низькоякісні інгредієнти. Дешевий продукт часто містить трансжири, крохмаль, барвники, консерванти та велику кількість оцту або лимонної кислоти, які подразнюють шлунок. Проте є й ті варіанти, які можна вживати без шкоди для здоров'я.

Ось кілька ключових порад, як обрати гарний майонез у магазині:

Ознакомьтесь с ассортиментом.

У справжньому майонезі має бути всього 6-8 інгредієнтів: рафіноване масло, яєчний жовток або ціле яйце, гірчиця, оцет або лимонний сік, сіль та цукор. Якщо ви помітили в складі Е-добавки, підсилювачі смаку чи крохмаль, краще утриматися від покупки.

Вміст жиру - це не супротивник.

Хороший майонез має жирність від 50% і вище. Менш жирні продукти - це вже соуси або майонезні заправки, які часто містять стабілізатори і загусники. Саме у справжньому майонезі з високою жирністю менше хімії.

Уникайте використання терміна "лайт".

"Дієтичні" або з низьким вмістом жиру майонези часто заповнюють брак жиру за рахунок добавок, таких як ароматизатори, консерванти чи цукор. В результаті вони не лише не є кориснішими, а в деяких випадках можуть виявитися навіть більш шкідливими.

Звертайте увагу на термін придатності

Справжній майонез, виготовлений без використання консервантів, не може залишатися придатним для вживання протягом декількох років. Якщо термін придатності перевищує 6 місяців, це, ймовірно, свідчить про наявність штучних добавок у складі продукту.

Відтінок і текстура

Якісний майонез має бути однорідної текстури, з кремовою консистенцією і без вираженого аромату. Якщо ви помітили, що колір майонезу яскраво-жовтий або надмірно білий, це може свідчити про наявність штучних барвників.

Таким чином, немає сенсу відмовлятися від свого улюбленого соусу. Просто робіть свідомий вибір і будьте уважними. Найкращий варіант — приготувати домашній майонез за лічені хвилини із свіжих компонентів.

Related posts