Не виливайте розсіл: шеф-кухар розкрив секрет, чому його варто використовувати у хлібному тісті.

Можливо, ви навіть не уявляли, що розсіл може мати таке застосування, але це дійсно так.
Якщо ви є шанувальником солоних огірків, безумовно, шукаєте можливість додати їх до своїх страв. Але не забувайте про розсіл! Він може бути корисним у значно більшій кількості ситуацій, ніж ви уявляєте. Цей пікантний, солонувато-кислуватий смак, який ми всі так полюбляємо в огірках, здатен додати вишуканості будь-яким стравам: від мартіні з огірковим розсолом до заправок для салатів, повідомляє Tasting Table.
Журнал звернувся за коментарем до шеф-кухаря Біллі Парізі, який є власником ресторану Parisi's Italian Kitchen у Краун-Пойнт. Він порадив використовувати огірковий розсіл у приготуванні хлібного тіста...
На його думку, "додавання огіркового розсолу забезпечує тісту природні солі, невелику кількість цукрів та надає м'якушці ніжнішої текстури завдяки оцту". Наприклад, ознайомившись зі складом маринованих огірків Claussen, можна помітити, що в даному випадку розсіл складається з оцту, солі, трішки цукру (отриманого з кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози), а також спецій і трав.
Ця "тріада" – солодкість, солоність і кислота – не лише надає хлібу унікального огіркового аромату, але й робить його м'якуш більш легким і повітряним: оцет стримує розвиток глютену. Це сприяє еластичності тіста, полегшуючи процес роботи з ним, а готовий хліб виходить м'якшим. Шеф-кухар Парізі рекомендує вводити розсіл у "несолодкі" види хліба, такі як заквасочний, житній, білий та інші буханці. Кислинка розсолу підсилює природну кислотність житнього чи заквасочного хліба, гармонійно поєднуючись з дріжджевим смаком білого або хрусткого сільського хліба.
Шеф Парізі пояснює, як правильно включити розсіл у рецепт хліба. За його словами, його можна використовувати як основну рідину в рецепті, або достатньо буде, якщо він становитиме хоча б 30% від загального обсягу рідини.
Включайте його в суміш тіста в той момент, коли зазвичай вводите воду або молоко. Проте, будьте обережні — не змішуйте його з молочними продуктами, оскільки розсіл може призвести до згортання.
Раніше агентство УНІАН розглядало питання оптимальних умов для зберігання яєць. Європейці, наприклад, дотримуються думки, що їх необов'язково зберігати в холодильнику. Натомість американці мають протилежну позицію. Це спонукало науковців надати свої коментарі з цього приводу.
Крім того, ми розповідали, що буде, якщо їсти щодня помідори. Пам'ятаючи про те, що томати є потужним джерелом калію та вітаміну С, а також інших корисних речовин.