Не поспішайте викидати яблучні шкірки: дізнайтеся, як вони можуть бути корисними для вашого здоров'я!

Цю інформацію передає РБК-Україна, посилаючись на ресурс Verywell Health.
Багаті на антиоксиданти
Шкірка яблук багата на антиоксиданти, такі як каротиноїди, флавоноїди та антоціанідини, які не тільки надають плодам їхній яскравий відтінок, але й сприяють покращенню здоров'я.
Антиоксиданти відіграють важливу роль у захисті організму від вільних радикалів — нестабільних молекул, які можуть завдати шкоди клітинам і сприяти виникненню різних захворювань.
За даними Journal of Food Science and Technology, регулярне вживання продуктів, багатих на антиоксиданти, допомагає:
Вони є чудовим джерелом клітковини
У журналі Life повідомляється, що вживання харчових волокон з яблук може знизити ймовірність розвитку метаболічного синдрому — комплексу станів, які підвищують ризик серцевих захворювань, діабету 2 типу і інсульту.
Клітковина з яблучних шкірок також може допомогти контролювати апетит і покращити здоров'я кишечника.
Сприяють гормональному благополуччю.
Хлорофіл у яблучній шкірці - антиоксидант, який надає яблукам зеленого кольору та може допомогти захистити від хімічних сполук, що порушують гормональний фон і призводять до тривалого запалення.
Вживання шкірки яблук сприяє підтримці гормонального балансу та знижує хронічне запалення, що може бути причиною розвитку різних захворювань.
Сприяють поліпшенню функцій мозку.
Згідно з інформацією, представленою в журналі Molecules, шкірка яблука може бути корисною у боротьбі із запаленнями в організмі, зокрема й у мозковій тканині. Нейрозапалення, або запалення мозку, здатне підвищити ймовірність виникнення різних захворювань, пов'язаних із функціонуванням мозку, таких як:
Володіють антираковими характеристиками.
Антиоксиданти, які присутні в шкірці яблук, здатні сприяти:
Застосування шкірки в приготуванні страв.
Сушені яблучні шкірки чудово підходять для приготування ароматного чаю.
Також можна включити подрібнені шкірки до тіста для мафінів або пирогів. Для овочевих салатів натріть яблуко разом із шкіркою і змішайте його з морквою, капустою або селерою.
Приготуйте закуски з лушпиння.
Існує спосіб запекти яблучні шкірки в духовці, додавши до них корицю та трохи меду. Іншим варіантом є приготування цукатів: для цього слід відварити шкірки у воді з цукром або медом, а потім висушити їх.
Застосовуйте в крупах і йогуртах.
Дрібно наріжте яблуко зі шкіркою й додайте у вівсянку чи грецький йогурт.