Не споживайте авокадо, яке має такий вигляд.

Які ознаки свідчать про ідеальне авокадо, і на що слід концентрувати увагу при виборі?
Гарне авокадо не повинно бути ані надто твердим (це ознака того, що воно ще має дозріти), ані дуже м'яким. Воно повинно мати однорідний колір шкірки без темних плям. Його м'якоть має бути світло-зеленою. Бурі або сірі прожилки чи плями свідчать про те, що фрукт зіпсований.
Існує ще один суттєвий фактор, який ми часто недооцінюємо. Коли обираєте авокадо, не забудьте звернути на нього увагу.
Визначити зіпсоване авокадо можна за темним відтінком біля плодоніжки. Навіть якщо зовнішній вигляд плоду виглядає ідеально, внутрішня частина вже може бути в процесі псування. Вирізання коричневої ділянки і споживання залишку може бути небезпечним.
Небезпечні зміни часто не видно одразу. Так само важко помітити зміни в смаку авокадо, оскільки наші смакові рецептори не завжди здатні вловити незначні варіації. Проте, в будь-якому випадку, це може загрожувати вашому здоров'ю.
Навіть якщо невелика темна пляма біля плодоніжки авокадо виглядає незначною, краще утриматися від його вживання. Вживання зіпсованого авокадо, навіть якщо інша частина виглядає свіжою, може мати неприємні наслідки для здоров'я.
Вживаючи зіпсований фрукт, ви можете пережити такі відчуття: