Пляцок "Лісова мелодія": рецепт чарівного десерту з ніжним заварним кремом.
Які інгредієнти необхідні для приготування пляцка з заварним кремом?
Щоб приготувати пляцок під назвою "Лісова пісня", вам знадобляться такі інгредієнти:
Залиште одне яйце для приготування заварного крему. Інші яйця розділіть на жовтки та білки. До жовтків потрібно внести 250 г цукру і добре збити до отримання легкого білого крему.
У такому разі слід включити 250 г масла, яке потрібно довести до кімнатної температури. Після цього ще раз старанно змішайте всі компоненти.
Поступово вводьте 550 г борошна, змішаного з розпушувачем. Добре замісіть тісто, а потім розділіть його на три рівні частини.
Яєчні білки потрібно збити з 100 г цукру до отримання щільної маси. Потім введіть кисіль і знову ретельно перемішайте, поки не досягнете однорідної текстури.
Невелику форму для випікання (приблизно 22х33 см) застеліть пергаментом і викладіть перший шматок тіста, розрівнявши його по дну форму. Зверху викладіть третину суміші білків та цукру. На білкову суміш необхідно викласти 50 г горіхів і 100 г вишень.
Такий корж необхідно випікати в духовці протягом 27-30 хвилин, за температури в 170 градусів. Після випікання зачекайте, доки корж охолоне. За таким методом спечіть решту коржів для пляцка.
Приготуйте заварний крем для пляцка. Для нього необхідно змішати в каструлі молоко, білий і ванільний цукор, крохмаль, яйце і решту борошна.
Встановіть каструлю на невеликий вогонь і варіть крем, постійно помішуючи, поки він не загусне. Потім введіть залишок масла і ретельно перемішайте суміш.
Для приготування пляцка, покрийте коржі кремом, рівномірно розподіляючи його з усіх сторін. Розтопіть шоколад на паровій бані та полийте ним готовий десерт. Щоб смак був особливо вишуканим, залиште пляцок в холодильнику на ніч.