Польський журек: спосіб приготування супу з ковбасою на основі закваски
Про те, як готувати польський суп журек, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польський кулінарний сайт Zajadam.pl.
Щоб приготувати цей польський суп зі сметаною, вам знадобляться наступні складові:
У великій каструлі почніть розігрівати бульйон. Яйця в цей час потрібно відварити круто. Цибулю почистьте і наріжте на кубики.
Поріжте бекон на маленькі кубики і викладіть їх на розігріту сковороду. Коли жир почне танути, введіть нарізану цибулю. Смажте на помірному вогні, поки бекон і цибуля не набудуть золотистого відтінку.
Додайте вміст пательні разом із цілими ковбасками до киплячого бульйону. Готуйте журек на невеликому вогні приблизно 30-40 хвилин, поки він не отримає насичений м'ясний смак і аромат.
До приготовленої таким чином основи додайте закваску. Для початку лише половину, щоб суп не вийшов надто кислим. Якщо потрібно, доливайте закваску, поки не досягнете бажаного смаку.
Закваску можна застосовувати як домашню, так і куплену в магазині. Як стверджують експерти, її вплив на смак журека не є таким значним, як в процесі випікання домашнього хліба.
Потім додайте до інгредієнтів в каструлі очищений і злегка роздавлений зубчик часнику, дві маленькі чайні ложки хрону і, перш за все, майоран.
Для досягнення насиченого аромату, розітріть близько однієї столової ложки майорану. Продовжуйте варити суп на слабкому вогні ще кілька хвилин, а коли знімете каструлю з плити, додайте сметану.
Обов'язково додайте кілька столових ложок гарячого кислого супу, перш ніж вилити його в каструлю. Перед тим як подавати страву, наріжте ковбаски на частини та розкладіть декілька шматочків очищених і нарізаних яєць. Приправте журек сіллю та перцем за смаком.