Точний облік калорій: ключ до здоров'я | Основні новини України


Організм здорової людини функціонує у стані енергетичного балансу, що означає рівновагу між енергією, яку отримуємо з їжі, та енергією, яку витрачаємо на різні життєві процеси. Коли кількість енергії, що надходить з їжею, перевищує її витрати, зайва енергія накопичується у вигляді жирових відкладень, що може призвести до ожиріння та різних хронічних захворювань. Щоб уникнути подібних проблем, важливо регулярно проводити розрахунок індексу маси тіла (ІМТ) онлайн.

Найбільш ефективним і безпечним методом схуднення та поліпшення загального самопочуття залишається облік калорійності їжі. Цей підрахунок дає можливість не відмовлятися від улюблених страв, а робить процес зниження ваги більш комфортним. Використання цієї стратегії допомагає встановити здоровий раціон без стресу для організму та уникнути жорстких обмежень, які, як правило, призводять до зривів.

При цьому вибір здоровішої їжі довше зберігає почуття ситості, що може запобігти переїданню, а також допомагає уникнути дефіциту мікроелементів.

Правильна стратегія обліку калорій, які споживаються щоденно, а також контроль за вмістом білків, жирів і вуглеводів у раціоні, сприяє зниженню ваги.

Звичайно, будь-який організм індивідуальний, і вага йде у кожного з різною швидкістю, але при чіткому дотриманні рекомендованих норм він, безперечно, візьме курс на зниження. І це без шкоди для здоров'я, яке часто наносять організму всілякі дієти.

При надмірно низькій калорійності денного меню енергії з їжею надходить дуже мало, виникає занепад сил і апатія, можливі запаморочення та непритомність. Організм відчуває стрес і часто починає відкладати поживні речовини на користь, створюючи жирові запаси. Явний надлишок калорій веде до перетворення невитраченої енергії на жири і сприяє появі зайвої ваги. При правильному співвідношенні БЖУ та систематичних тренуваннях вага тіла збільшуватиметься за рахунок м'язової тканини. І тут зайві калорії сприяють набору м'язової маси.

Правильне співвідношення калорій, яке споживається за день, і нутрієнти допомагають набрати вагу або скинути її, не сидячи при цьому на жорстких дієтах. Плюс такий баланс покращує загальне самопочуття: печії проходять, мікрофлора кишечника відновлюється, ризик гастриту знижується, настрій покращується, енергія б'є фонтаном.

За розумного підходу можна насолоджуватися всім, чого забажаєте — головне, не переборщити з кількістю.

Де дивитись КБЖУ продуктів:

Щоб досягти зниження ваги, важливо слідувати основним правилам, які можна назвати "золотими":

Зайва вага є одним з основних чинників ризику розвитку ряду захворювань, зокрема цукрового діабету, гіпертонії та інфаркту міокарда. Крім того, вона може призводити до виникнення артрозів, оскільки збільшене навантаження під час ходьби негативно впливає на колінні та кульшові суглоби.

Related posts