П’ять порад для приготування смачного м’яса.


Іноді трапляється, що м'ясо після приготування стає жорстким і не виглядає апетитно. Щоб уникнути таких ситуацій, варто запам'ятати п'ять простих рекомендацій. Дотримуючись їх, ви більше не будете задумуватися над тим, як смачно приготувати м'ясо. Дізнайтеся про ці правила в статті на ТСН.ua.

Як створити смачне, соковите та апетитне м'ясо? Це зовсім не складно. Головне - знати кілька секретів і завжди їх використовувати.

Газована вода замість маринаду

Чимало шеф-кухарів стверджують, що проста газована вода є ідеальним інгредієнтом для маринування м'яса. В результаті цього процесу м'ясо набуває ніжності та соковитості.

Ось що слід зробити: візьміть великий шматок м'яса, повністю занурте його у воду і залиште в холодильнику на кілька годин. Після цього приготуйте його традиційним способом.

М'ясо буде просто розчинятися на язику.

Алюмінієва плівка для приготування їжі в духовій шафі

Як приготувати м'ясо у духовці, щоб воно вийшло соковитим та не пересушилося? Рекомендовано загорнути його у фольгу і лише після цього готувати. Не забудьте заздалегідь зробити у фользі кілька дірочок, а до самої духовки поставити ємність із водою.

Ківі чудово поєднується з м'ясом

Завдяки цьому простому трюку ви зможете завжди отримувати смачне м'ясо. Для цього візьміть декілька фруктів, наріжте їх на четвертинки та змішайте з м'ясом. Дайте настоятися близько півгодини. Після цього готуйте його як зазвичай.

Не слід квапитися із сіллю.

Багато людей намагаються присолити м'ясо ще на етапі приготування, але це може бути помилкою, що робить страву жорсткішою. Найкраще додавати сіль, коли м'ясо вже готове та викладене на тарілці. Таким чином, воно зберігає свою соковитість та приємний смак.

Для підвищення смакових якостей перепеченого м'яса

Навіть якщо ви приготували м'ясо так, що воно втратило свій апетитний вигляд, не слід впадати у відчай. Цю ситуацію легко можна виправити.

Поріжте м'ясо на тонкі шматочки та викладіть їх на блюдо. Зверху розмістіть шматочки помідорів і нарізану цибулю. Полийте все олією, додайте кілька крапель лимонного соку та оцту. Для аромату використайте свої улюблені спеції.

Дайте страві постояти 5-10 хвилин. Це дозволить їй не лише виглядати більш апетитно, але й розкрити свій смак.

Related posts