Який термін придатності великодніх яєць, аби уникнути отруєння?


Крашанки та писанки виступають важливими символами Великодня. Це, як правило, варені яйця, прикрашені різноманітними малюнками. Рекомендується не тримати такі яйця при кімнатній температурі занадто довго.

У морозильнику

Це найкращий та найбезпечніший спосіб зберігання крашанок, які ви плануєте їсти. У морозильнику, при температурі не вище +4°C, варені яйця в непошкодженій шкаралупі залишаються безпечними для споживання протягом приблизно одного тижня (до 7 днів) від моменту варіння.

При температурі навколишнього середовища.

Це найризикованіший варіант. Варені яйця є швидкопсувним продуктом. Якщо крашанки перебували при кімнатній температурі (на столі, у кошику) понад 12 годин, вживати їх в їжу вже небезпечно. Тепле середовище сприяє швидкому розмноженню бактерій. Такі яйця краще використовувати виключно як елемент декору.

Перш ніж спожити крашанку, яка зберігалася навіть у холодильнику, уважно перевірте її. Шкаралупа повинна бути цілісною, без видимих тріщин. Якщо ви відчуваєте будь-який неприємний запах, це свідчить про те, що яйце зіпсувалося, і його краще викинути.

Раніше ми обговорювали питання, чи дозволено освячувати алкоголь у пасхальному кошику. Додаткову інформацію ви знайдете в нашій статті.

Related posts