Скумбрія по домашньому рецепту: насичена рибна вечеря від Тетяни Літвінової.
Якщо ви ще не визначилися з меню для вечері, а в морозильнику у вас чекає заморожена скумбрія, ви можете приготувати надзвичайну страву, яка потішить навіть найменших членів вашої родини. Це рибні шашлики, які виглядають дуже апетитно та оригінально.
Рецепт приготування цієї риби поділилася популярна фудблогерка Тетяна Літвінова.
Страву готують з томатним пюре, який добре маскує специфічний аромат скумбрії.
/Для початку рибу слід добре почистити, видаливши хребет і кісточки, а також порізавши на порційні шматки товщиною 1,5-2 см.
Нанизавши рибу на дерев'яні або металеві шпажки (дерев'яні шпажки рекомендується заздалегідь замочити у воді), змастіть рибу зверху і з боків соусом, приготованим на основі готового томатного пюре, з додаванням апельсинового соку, ароматних трав і меленого чорного перцю.
Помістіть рибні шашлички в духовку і запікайте їх при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Нагадає Тетяна, що скумбрія є надзвичайно корисною рибою, адже в 100 грамах цього продукту міститься щоденна норма Омега-3. Саме тому її рекомендовано вживати дітям.
Також рекомендуємо порадувати близьких у вихідні смачними свинячими шашликами з розмарином, приготованими за німецьким рецептом.