Скоро на стіл подадуть квашену капусту: п’ять найсмачніших рецептів для приготування!


Існує безліч методів квашення капусти, які дозволяють отримати ароматний, помірно солоний і хрусткий продукт.

Капусту найкраще квасити після перших морозів. А ідеальний момент для приготування можна обрати, орієнтуючись на місячний календар, повідомляє "Філіжанка кави".

Найефективніше солити капусту під час зростаючого місяця. У цей час місячного циклу бактерії активніші, що сприяє отриманню продукту, який буде соковитим, хрустким і рівномірно просоленим.

У листопаді цього року це дати з 16 по 29.

Найпопулярніший рецепт квашеної капусти -- з морквою. Капусту нашаткувати, натерти на тертці моркву (приблизно 20% від обсягу), додати сіль, лаврове листя й кілька горошин чорного перцю.

Усе старанно змішати. Не забудьте добре продавити всю шатківницю, щоб вона видала сік. Перекладіть у банки та залиште на ферментацію.

Квашення капусти можливе лише за допомогою солі. Для цього потрібно нашинкувати капусту, додати сіль, ретельно перемішати і викласти в банку.

Рецепт приготування з яблуками. Для 10 кг білокачанної капусти знадобиться 1 кг яблук і 200 г солі. Яблука слід розрізати навпіл і видалити серцевину. Капусту необхідно нашаткувати. Все ретельно змішати, додати сіль. Укладіть отриману масу в банку, добре утрамбуйте і залиште для квашення.

Ось альтернативна версія тексту: Для приготування закуски з журавлиною вам знадобиться 10 кг капусти, 400 г журавлини та 200 г солі. Додатково можна використовувати моркву, кількість якої не повинна перевищувати 500-800 г. Журавлину розміщують шарами між шарами капусти. Коли журавлина віддає сік, він рівномірно проникає в усю масу.

Оригінальний рецепт з яблуками, морквою і кмином. Брати краще пізні яблука. На 9 кг капусти знадобиться 1 кг моркви, 0,5 кг яблук, 10-15 гр кмину і 200 гр солі. Яблука різати половинками або четвертинками і обов'язково вирізати серцевину. Всі овочі перемішати, посолити, й укласти в банку або іншу ємність.

Після завершення процесу бродіння, варто перенести ємність з готовим продуктом у прохолодне місце, щоб сповільнити подальші бродильні процеси і запобігти виникненню цвілі.

Якщо дотримуватися правильних умов зберігання, капусту можна зберігати в холодильнику або підвалі до шести місяців. Проте при температурі до +10 градусів вона буде придатною для вживання лише протягом 3-5 днів.

Ми також поділилися рецептом квашеної капусти в азербайджанському стилі, що складається виключно з овочів і солі.

Related posts