Лише огірки й помідори - це вже не в тренді: зимова консервація з овочевої суміші!
Якщо традиційні закрутки з огірків і помідорів вам вже набридли, чому б не приготувати овочеве асорті? Це буде чудова, смачна та барвиста закуска, яка додасть різноманіття на ваш стіл.
Цей рецепт є надзвичайно простим і не потребує стерилізації банок. Проте, важливо вибрати для консервації лише стиглі та непошкоджені овочі.
Очищені підготовлені овочі складаємо в 3-х літрові банки шарами. На дно кладемо лист хріну та парасольки кропу, часник (3-4 невеликі зубчики), потім цибуля (порізана кільцями), морква (кільцями), кабачки (очистити від шкірки та насіння, порізати), огірки (якщо великі, то теж порізати) , болгарський перець (на 4 частини), цвітна капуста (розділити на суцвіття) та в останню чергу помідори (проколоти у плодоніжки, щоб не тріскалися).
Заливши банки окропом, накриваємо їх кришками і залишаємо на 5 хвилин. Після цього зливаємо воду в каструлю. Кип'ятимо її знову і повторно заливаємо банки на 5 хвилин.
Вдруге зливаємо воду в каструлю. Додаємо цукор, сіль, перець горошок (з розрахунку 5-6 штук на банку), лавровий лист (3 шт. на банку). Маринад доводимо до кипіння. Швидко вливаємо оцет або оцтову есенцію. Гарячим маринадом заливаємо овочі в банках, закочуємо, перевертаємо вгору дном і укутуємо ковдрою або пледом і залишаємо до остигання.
Нагадуємо про апетитні баклажани з перцем у азіатському стилі: цей рецепт стане справжньою окрасою вашої родини.
Ми вже ділилися інформацією про цей простий, але надзвичайно поживний та смачний рецепт котлет з баклажанів і гречки – їх важко відрізнити від м’ясних.