Ніжні мереживні млинці з отворами: готуємо без використання соди, дріжджів і розпушувача.

Як готувати тонкі ажурні млинці
У глибокій мисці розбиваємо одне яйце, потім вводимо цукор і дрібку солі. Змішуємо все це протягом 1-2 хвилин, поки не з’явиться легка піна.
Потім вливаємо в миску тепле молоко і ще раз ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
Просіваємо борошно і повільно додаємо його до яєчно-молочної суміші. Ретельно перемішуйте, щоб уникнути появи грудочок.
На черзі - додаємо окропу, роблячи це повільно, і продовжуємо замішувати тісто. Гаряча вода допоможе зробити його більш еластичним, що, в свою чергу, сприятиме появі ніжних дірочок під час смаження.
Вливаємо олію і ще раз ретельно змішуємо всі інгредієнти.
Розігріваємо сковороду на помірному вогні і змащуємо її олією або маленьким шматочком вершкового масла.
Наливаємо на сковорідку тонкий шар тіста, використовуючи половник, і рівномірно його розподіляємо. Смажимо до появи золотистої скоринки по краях, після чого обережно перевертаємо за допомогою лопатки або пальців.
Готові млинці подає до столу теплими з медом, варенням, сметаною, згущеним молоком.