Три найпопулярніші продукти на планеті можуть зникнути: вчені вказали на причини цього явища.


Через глобальне потепління фермери у всьому світі вже втрачають врожаї кави, какао і винограду. Науковці намагаються охолодити Землю за допомогою нових технологій, але навіть такі методи не допомагають. Та є і добрі новини -- колись холодні країни тепер можуть стати наступними центрами виноробства.

Про це пише видання Independent.

Ще в 2014 році виробники шоколаду забили тривогу щодо можливого дефіциту до 2020 року. Баррі Колбот, керівник однієї з провідних шоколадних компаній у Цюріху, зазначив, що ціни на шоколад зросли на 25% через хвороби та посухи, спричинені змінами клімату, які завдали серйозної шкоди більшій частині врожаю.

У той же час, попит продовжує збільшуватися щороку. За оцінками, до 2030 року дефіцит може досягти двох мільйонів.

Кліматичні зміни також негативно впливають на життя кавових плантацій. Якщо глобальне потепління продовжиться в тому ж дусі, до кінця 21 століття кави на планеті може не залишитися. Це пов'язано з підвищенням температури, яке сприяє активному розвитку грибкових хвороб, що вражають рослини. Крім того, підвищені температури створюють комфортні умови для шкідників, які нападають на кавові дерева.

Раніше повідомлялося, що світові ціни на какао знизилися до найнижчого рівня за останні 20 місяців. Це різке зниження створює труднощі для виробників шоколаду в різних країнах. Незважаючи на значне падіння вартості сировини, ціни на шоколад у роздрібній торгівлі залишаються на високому рівні.

Related posts