У яку воду поміщати м'ясо - в холодну чи гарячу: таємниці приготування бездоганного бульйону.
Приготувати прозорий, насичений і смачний бульйон може бути досить нелегко, якщо не володіти ключовим секретом.
Українські кулінарки часто готують борщі та супи на основі м'ясного бульйону. Кожна з них має свій унікальний та досконалий рецепт. Проте багато з них не усвідомлюють, яку воду слід використовувати для варіння м'яса, аби воно набуло справжнього смаку.
Приготування бульйону може виявитися досить складним завданням. Якість навару, його колір та смакові характеристики м'яса значною мірою залежать від води, а точніше – від температури, при якій вона використовується. Давайте розглянемо, як правильно варити м'ясо.
Якщо ви плануєте приготувати легкий бульйон, рекомендується почати з холодної води, в яку слід додати м'ясо. Це дозволить м'ясу поступово віддати свої соки під час тривалого варіння, що в результаті зробить бульйон більш насиченим та ароматним.
Приготування бульйону як основи для супу має свої нюанси, зокрема й у температурі води, яку використовують страви. У цьому випадку холодна вода не підійде. Так, у якій воді варити м'ясо для супу?
Найкраще покласти м'ясо в ледь киплячу воду. У результаті ви отримаєте легкий навар, який ідеально підійде для страви.
До речі, якщо ви не в курсі, в якій воді слід замочувати м'ясо, щоб воно стало ніжним, знайте, що використання теплої води допоможе зберегти його соковитість і запобігти жорсткості.
Чимало домогосподарок використовують замороження м'яса, аби продовжити термін його зберігання. Перед приготуванням м'яса варто дати йому можливість розморозитися.
Якщо цей етап не виконати, бульйон вийде без аромату, а суп нагадуватиме просто гарячу воду з легким відтінком спецій і овочів. До того ж, заморожене м'ясо вимагатиме більш тривалого варіння, що може призвести до втрати його корисних властивостей і смакових якостей через надмірну термічну обробку.
Раніше УНІАН писав, як приготувати томатний сік на зиму.