Науковець виявила унікальну поживну компоненту, що сприяє довголіттю, і визначила продукт №1, який рекомендується до вживання.


Додаткові дослідження фахівців, що не є членами її команди, підтвердили дане відкриття.

Дослідниця Стефані Венн-Вотсон, яка протягом більше 20 років займається вивченням довголіття, визначила найкращий продукт, який вона регулярно вживає для підтримки здорового віку, повідомляє CNBC Make It.

Зазначено, що у 2001 році ВМС США запросили Венн-Вотсон, яка працює ветеринарним епідеміологом, для нагляду за старіючими дельфінами.

Згідно з її словами, дельфіни, що мешкають у природному середовищі, зазвичай досягають віку близько 20 років, тоді як дельфіни, які належать Військово-Морським Силам, можуть прожити значно довше - до 40 або навіть 50 років.

Проведши аналіз тисяч зразків, зібраних протягом майже півстоліття, Венн-Вотсон і її колеги змогли виявити спільні ознаки у найздоровіших дельфінів, які досягають похилого віку.

"Ми думали, що це будуть омега-3, тому що вони їдять тільки рибу. Але замість цього це була C15:0, насичена жирна кислота, про яку я ніколи не чула", - зазначила науковиця.

В результаті, як повідомляється, Венн-Вотсон разом зі своєю командою виявили нову незамінну жирну кислоту C15:0, яка, подібно до омега-3, має потенціал для покращення здоров'я ссавців. Крім того, незалежні дослідники підтвердили це відкриття у своїх подальших дослідженнях.

Це відкриття знаменує собою "першу незамінну жирну кислоту, виявлену більш ніж за дев'яносто років".

Разом зі своїм чоловіком, лікарем ВМС, Венн-Вотсон заснувала Seraphina Therapeutics і розробила добавку C15:0 для людей.

Для підвищення споживання корисної речовини, що сприяє довголіттю, Венн-Вотсон включає в свій раціон деякі продукти, багаті на C15:0.

Продукт № 1, який вона вживає для підвищення рівня цієї жирної кислоти, - це сири.

"Я їстиму сирний перекус майже щодня... Це сири, отримані від тварин, вигодуваних травою; у них один із найвищих рівнів C15:0", - зазначила вона.

Також зазначається, що комбінація цих сирів з крекерами сприяє отриманню ще одного необхідного елемента для організму — клітковини.

"Ми також виявили, що клітковина є надзвичайно важливою. Тому класичний сир у поєднанні з крекерами, що містять багато клітковини, а не тими, які насичені обробленими вуглеводами," - зазначила дослідниця.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, у якій їжі омега-3 більше, ніж у волоських горіхах.

Related posts