Як випікали паску наші прабабусі: рецепт з газети 1913 року

Як приготувати паску за давнім рецептом наших предків
У посуді змішайте дріжджі з теплим молоком, ретельно перемішайте і дайте їм постояти, щоб вони активувалися.
В миску просійте 3 столових ложки борошна, залийте їх гарячим молоком, перемішайте і залиште охолоджуватися.
В окремій ємності ретельно збийте жовтки разом із цукром та ванільним цукром, поки суміш не набуде світлого відтінку. Потім влийте цю масу в миску з борошном і молоком, і ретельно все перемішайте. Додайте суміш з дріжджами і знову добре перемішайте за допомогою лопатки.
Загорніть у харчову плівку та поставте в тепле місце на годину. Коли на поверхні опари з'являться бульбашки, це означає, що вона готова. Тоді додайте сіль, апельсинову цедру та подрібнений мигдаль, а потім ретельно перемішайте.
Просійте борошно двічі, використовуючи лопатку для перемішування. Потім замішуйте тісто руками, поступово вводячи розм'якшене вершкове масло. Процес вимішування займе близько 20-30 хвилин.
Якщо тісто прилипало до ваших рук, просто вмішайте трохи олії і продовжуйте замішування. Далі додайте в тісто промиті та підсушені родзинки.
Загорніть тісто в харчову плівку або накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1,5-2 години для підйому.
Розділіть готове тісто на три рівні частини та зліпіть з них кульки. Усередину кожної кульки заховайте родзинки. Помістіть кульки у паперові формочки діаметром 14 см, заповнюючи їх до половини. Залиште на 1,5 години в теплому місці для підйому.
Збийте жовток і нанесіть його на поверхню пасок. Розігрійте духовку до температури 175 градусів та випікайте паски близько 30 хвилин.
Охолоджуйте паски прямо у формі.