Як смачно приготувати баклажани: простий рецепт італійської традиції


Запечені баклажани по-пармськи - новинка літнього меню.

Сезон баклажанів уже на носі. Спробуйте приготувати цю страву, щоб урізноманітнити свій літній раціон.

Цьогоріч цю страву спеціально розробила Маріанна Вільямс, експертка EatingWell.

Згідно з повідомленнями, цей легший варіант традиційних баклажанів по-пармськи зберігає глибокий смак, але не передбачає смаження в олії. Скибочки баклажанів спочатку запікають, а потім укладають шарами з томатним соусом, моцарелою та пармезаном. Такий метод приготування робить страву менш калорійною та більш корисною. Це відмінна вегетаріанська основна страва, яка відмінно поєднується з пастою, хрустким хлібом або свіжим салатом.

Розігрійте духовку до температури 230 °C. Розмістіть решітки на середньому та нижньому рівнях. Покрийте два великі дека папером для випікання або обробіть їх антипригарним спреєм. Викладіть скибочки баклажанів в один шар і змастіть їх з обох сторін 3 столовими ложками олії. Запікайте протягом 20 хвилин, перевернувши шматочки і помінявши місцями дека через 10 хвилин.

У глибокій тарілці об'єднайте томатний соус, базилік, орегано та подрібнений часник. На дно великої жаростійкої сковороди або форми для запікання налийте приблизно 80 мл соусу. Розмістіть першу половину запечених баклажанів, потім полийте 320 мл соусу, додайте половину моцарели та одну столову ложку пармезану. Повторіть ці шари ще раз.

Готуйте в духовці приблизно 10 хвилин, поки сир не почне розплавлятися, а соус не закипить по краях.

У маленькій чашці об'єднайте сухарі з рештою 1 ст. л. масла і рівномірно розподіліть їх поверх страви. Підвищте температуру духовки до гриль-режиму. Готуйте 3-4 хвилини, поки не утвориться апетитна золотава скоринка. На завершення посипте зверху залишками 1 ст. л. пармезану.

Перед тим як подавати, дайте страві відпочити протягом 10 хвилин. Якщо бажаєте, можете прикрасити її свіжим базиліком - це смачна та комфортна страва, яка припаде до смаку всій вашій родині.

Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав ще, що можна приготувати з баклажанів.

Ось ще один спосіб приготування баклажанів, який ви можете переглянути у відео:

Related posts