Як зварити макарони, щоб вони не злипалися: сім простих порад.
Здавалося б, приготувати страву з макаронів - це просте завдання. Але насправді не кожен знає, як правильно їх готувати. Якщо ви хочете дізнатися, як варити макарони так, щоб вони не злилипалися, ознайомтеся з інформацією на сайті ТСН.ua.
Щоб правильно приготувати макарони, перш за все, потрібно використовувати удвічі більше води. Вони будуть готові, коли стануть м'якими, але не перевареними. Якщо ви хочете дізнатися, як варити макарони так, щоб вони не злипалися, запам'ятайте один важливий трюк: додайте в киплячу воду кілька чайних ложок рослинної олії і ретельно перемішайте.
Коли рідина знову почне кипіти, слід зменшити вогонь.
Після цього макарони потрібно варити ще 3-5 хвилин (в залежності від сорту), злити воду та насолоджуватися смачною стравою.
Спостерігайте за температурою води.
Усі види макаронів, незалежно від їхньої категорії, слід опускати виключно у киплячу воду. Це стосується навіть таких популярних варіантів, як спагеті чи фарфале. Якщо не дотриматися цього правила, вироби швидко злипнуться, перетворившись на неапетитну кашу.
Крім зовнішнього вигляду, постраждають також і смакові якості продукту.
Регулярно перемішуйте приготування.
Одним з найважливіших порад у приготуванні страв є регулярне перемішування інгредієнтів. Як тільки ви опустите їх у киплячу воду, починайте активно помішувати вміст каструлі. Це дозволить крохмалю, що міститься в макаронах, вивільнятися. Саме він є причиною злипання виробів і їх прилипання до поверхні каструлі. Чим довше ви будете помішувати, тим кращий результат отримаєте.
Пам'ятайте про сіль
Солити воду треба до того, як ви покладете макарони у воду. В ідеалі, вона має бути підсоленою тоді, коли почне кипіти. Також варто запам'ятати про те, скільки приправи треба додавати, щоб макарони вийшли смачними. На кожен літр води - не більше 10 г солі.
Промивайте макарони
Як тільки ви впевнилися, що макарони досягли готовності, вимкніть плиту, швидко злийте зайву воду та пересипте їх у друшляк. Потім обов'язково промийте їх під протічною водою, щоб змити залишки крохмалю. Це допоможе макаронам не злипатися, а також зробить їх більш розсипчастими та смачними.
Не закривайте каструлю кришкою.
Якщо вас цікавить, як варити макарони, щоб вони не злипалися, варто запам'ятати, що каструлю, у якій ви готуєте страву, накривати кришкою не можна. Якщо ви так зробите, отримаєте один великий шматок тіста, адже вироби злипнуться між собою.
Введіть масло вершкове.
Навіть якщо ви зуміли приготувати ідеально розсипчасті макарони, вони можуть злипнутися в тарілці. Щоб цього уникнути, необхідно змастити їх вершковим маслом. Проте слід пам'ятати важливе правило: не використовуйте твердий шматок масла, а краще спочатку його розтопіть. Навіть у холодному стані такі макарони залишаться еластичними і не втратять свою форму.