Янтики з начинкою з сиру та м'яса: оригінальний рецепт смачної кримськотатарської закуски.


Про те, як готувати янтики з сиром і м'ясом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Всесвіт Рецептів".

Для того, щоб приготувати кримськотатарські янтики, треба ці продукти:

На початку слід розчинити сіль у теплій воді, а також додати олію. Температура води повинна бути приємно теплою, але не гарячою.

У просторій мисці просіяти борошно, потім обережно додати воду з олією. Використовуючи силіконову лопатку, добре замісити тісто.

Зазвичай процес вимішування займає близько 5 хвилин. Готове тісто має бути досить щільним, проте водночас еластичним.

Замісивши тісто, помістіть його в миску, накрийте рушником і залиште на півгодини. За цей час займіться приготуванням начинки. Очистіть цибулю і поріжте її на дрібні кубики. Потім добре змішайте цибулю з фаршем.

Приправте сіллю і перцем за вашим смаком, а також додайте невелику кількість холодної води. Ця порада допоможе зробити фарш більш соковитим.

Сир необхідно натерти на крупній тертці. Вибір типу сиру та його обсяг має відповідати вашим смаковим вподобанням, хоча рекомендується використовувати сулугуні.

Тісто слід поділити на десять рівних частин. Кожну частинку потрібно розкатати в тонкий круглий лист завтовшки так, щоб його діаметр становив 20 сантиметрів.

Для приготування янтиків тісто слід поділити на рівні шматочки (скріншот / Всесвіт Рецептів).

На одну частину майбутнього янтика помістіть 2 столові ложки начинки - це може бути м'ясо або сир. Складіть янтик навпіл, щоб начинка опинилася всередині. Для створення хвилеподібних країв закуски використайте тарілку.

Янтики слід обсмажувати на сухій сковороді до отримання золотистої скоринки з обох сторін. Готові вироби можна змастити вершковим маслом для додаткового смаку.

Related posts