Яйце пашот за три хвилини: надійний метод приготування.

Страва вийде навіть у тих, хто пробує її готувати вперше.
Сніданок є дуже важливим прийомом їжі, адже він стає відправною точкою нашого дня і дає для цього необхідну енергію. Одним із популярних продуктів на ранок вважаються яйця. Їх можна посмажити, відварити або приготувати з ними найрізноманітніші страви.
Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати яйце пашот у домашніх умовах. Потім його можна розмістити на тості з авокадо, свіжим салатом та помідорами. Такий легкий сніданок здатен забезпечити енергією до самого обіду.
Деякі люди намагаються готувати його в мікрохвильовій печі, але в результаті таке яйце виходить з дещо "гумовою" консистенцією. На щастя, існує більш дієвий, але не менш простий спосіб приготування — яйце пашот.
Для реалізації цього способу вам знадобляться два невеликих сита. Спочатку занурте їх у киплячу воду, потім акуратно розбийте в кожне з них по яйцю і варіть протягом трьох хвилин.
Щоб забезпечити рівномірний розподіл температури, неодмінно накрийте все кришкою; в іншому випадку, консистенція буде занадто рідкою.
Як зазначають у Food & Wine, яйце "почне готуватися негайно". Щодо того, скільки варити яйце пашот, кулінарний блогер вказав час від трьох до п'яти хвилин. Коли воно буде готове, просто покладіть яйце на тарілку або серветку, щоб вона ввібрала зайву вологу.
Коментатори поділилися своїми ефективними рекомендаціями щодо приготування яйця пашот за цим методом без труднощів. Один із варіантів – злегка змастити сито олією, що спростить вилучення яйця та подальше очищення.
Проте знайшлися й ті, кому цей лайфхак не припав до душі.
"Просто додайте оцет у воду, опустіть яйце, перемішайте, а потім вийміть його - ось і все! Ніяких зайвих клопотів із чищенням, зокрема дрібнопористого ситечка. Це дійсно нервує", - прокоментував один користувач.