Запечені сирні млинці до Покрови: смачний рецепт для святкового столу
Які інгредієнти знадобляться для приготування запечених млинців з сиром?
Щоб приготувати смачні запечені млинці з начинкою з сиру, вам знадобляться такі інгредієнти.
Спочатку просійте борошно - це допоможе уникнути грудочок та зробить тісто більш ніжним. Всипте в борошно сіль та зробіть в центрі невелике заглиблення.
У центрі борошняного купи створіть заглиблення і введіть туди три яйця разом з олією. Якщо ви використовуєте великі яйця, три буде цілком достатньо. Для менших яєць краще взяти чотири.
Додайте половину молока до інгредієнтів і почніть замішувати тісто. Коли суміш стане однорідною, влийте залишок молока, продовжуючи змішування. В результаті, тісто повинно вийти рідким.
Для приготування млинців тісто повинно мати рідку консистенцію (скриншот / Закарпатська Господиня)
Розігрійте сковороду. Додавати олію не потрібно, адже вона вже міститься в тісті. Вилийте близько одного ополоника суміші та обережно похитайте посуд, щоб тісто рівномірно покрило дно сковороди.
Обсмажте млинець по 1-2 хвилини з обох сторін, поки не утвориться ніжна скоринка. Для приготування сирної начинки з'єднайте сир із звичайним і ванільним цукром.
В окремій ємності розбийте яйце, а потім додайте його до сиру. Далі обережно змішайте всі інгредієнти за допомогою картоплем'ялки.
Розріжте млинець по середині, на закруглену частину викладіть близько однієї столової ложки сирної начинки. Зверніть бокові краї млинця до центру, а потім акуратно скрутіть його в рулет.
Як обгорнути начинку в млинець (скріншот / Закарпатська господиня)
Таким чином, заверніть залишок млинців, поки не закінчите начинку. Розтопіть масло і змастіть їм форму для випікання. Розмістіть млинці в один шар, змастіть їх залишками масла, а потім додайте наступний шар млинців.
Розігрійте духовку до 160 градусів, накрийте форму з млинцями фольгою та залиште випікатися на 45 хвилин. Потім зніміть фольгу і продовжуйте випікання ще 10 хвилин.