Мешканка Львівської області була госпіталізована до реанімаційного відділення з ботулізмом після вживання консервованого продукту.


Жінка спожила домашню консерву (паштет зі свинини), що виявилася джерелом отруєння.

У Львівській області 68-річна жінка була госпіталізована до реанімаційного відділення з підозрою на ботулізм. Цю інформацію оприлюднив Львівський обласний центр контролю та профілактики захворювань.

У повідомленні йдеться про те, що 68-річна жінка з Золочівського району була госпіталізована до інфекційної лікарні Львова 4 серпня у критичному стані. Відомо, що причиною її отруєння став домашній паштет зі свинини, який вона вжила в їжу.

На наступний день після вживання жінка почала відчувати симптоми недуги: нудоту, блювання, проблеми із зором, відчуття сухості в ротовій порожнині, а також труднощі з мовленням і ковтанням. Її чоловік і дві сусідки також скуштували паштет, але у них поки що не спостерігається жодних ознак захворювання.

З огляду на симптоми, пенсіонерці одразу ввели ботулінічний антитоксин. Наразі жінка проходить відповідне лікування. Зразки матеріалу від хворої передано для підтвердження діагнозу в лабораторію особливо небезпечних інфекцій.

У 2025 році в інфекційній лікарні Львова від ботулізму рятують вже п'ятого пацієнта.

Нагадуємо, що ботулізм є небезпечною інфекційною недугою, яка викликана токсином, що виділяє бактерія Clostridium botulinum. Цей токсин може бути присутнім у неправильно виготовлених і збережених консервованих продуктах. Найчастіше збудник ботулізму зустрічається у домашніх заготовках, таких як консерви з м'яса, риби, грибів і овочів, а також у солоній, в'яленій та копченій рибі.

Related posts