Золотава пташка з хрусткою скоринкою: ось що слід використовувати для промащування птиці.


Дивовижно, але лише кілька жінок, що займаються домашнім господарством, володіють цим секретом.

Приготування смачного обіду з птиці, особливо цілої курки, є справжнім мистецтвом, яке прагне освоїти, напевно, кожна господиня. Хоча готувати окремі частини тушки легше, ціле птаство також можна приготувати з успіхом. Дізнайтеся, як досягти ідеальної хрусткої скоринки та соковитого м'яса, а також скільки часу потрібно для запікання курки в духовці.

Експерти Simply Recipes в статті для видання Express розповіли про секрети приготування курки з неймовірно хрусткою скоринкою. Вони зазначають, що один з ключових інгредієнтів є в кожній кухні, але не всі знають, як його правильно використовувати. Йдеться про харчову соду — всього одна чайна ложка цього порошку у поєднанні з іншими спеціями та маринадами може значно прискорити процес зняття вологи з курячої шкіри. Головне — максимально витопити жир, адже тільки так ви досягнете бажаного ефекту. Водночас важливо не пересушити м'ясо та дотримуватися правильної пропорції спецій, щоб не зіпсувати смак страви.

Згідно з висловлюваннями кухарів, додавання соди сприяє збільшенню рівня pH шкіри, завдяки чому вона підрум'янюється більш однорідно і отримує таку хрустку скоринку, що вас це вразить. На вигляд вона буде нагадувати справжню смажену курку, а не ту, що запечена в духовці.

Існує надійний спосіб приготування цілого курячого бройлера в духовці, щоб м'ясо залишалося соковитим, а шкірка ставала хрусткою. Ключовим моментом є дотримання правильних етапів приготування – тільки так ви досягнете бажаного результату.

Інгредієнти:

Слід взяти невелику піалу і помістити в неї розтоплений мед, додати гірчицю та налити соняшникову олію. Потім всипати спеції, перець, сіль і соду. Усе добре перемішати до однорідної консистенції. Курку потрібно промити і висушити за допомогою серветок або паперових рушників. Цей етап є важливим, оскільки інакше маринад стікатиме з м'яса.

Нанесіть підготовлену суміш на птицю з усіх сторін, як всередині, так і зовні. Потім помістіть її в холодильник на одну годину або на всю ніч, щоб м'ясо могло добре ввібрати аромати спецій. Викладіть тушку на деко або в форму для запікання, зв'яжіть ніжки кулінарною ниткою, а крила накрийте фольгою, щоб уникнути їх підгоряння. Далі, поставте курку в заздалегідь розігріту духовку при температурі 200-220 градусів.

Якщо не знаєте, на якому режимі зробити скоринку на курці в духовці, то можете поставити "Гриль" або "Двосторонній жар", але це не так важливо. Завдяки соді та набору спецій скоринка і так вийде, не важливо, в якій духовці. Запікати птицю необхідно 60 хвилин за температури 180-200 градусів, періодично поливаючи м'ясо соком із дна форми. Коли курка буде готова, її можна подавати до столу з овочами або будь-яким іншим гарніром.

Related posts