Гуляш у каструлі: покроковий рецепт смачної м'ясної страви.
Про те, як готувати ситний гуляш, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Щоб приготувати смачний гуляш, вам знадобляться наступні інгредієнти:
Розріжте м'ясо на маленькі шматочки, перетинаючи волокна - так ви отримаєте ніжніше м'ясо після приготування. Слідкуйте, щоб шматочки були однакового розміру, аби вони готувалися рівномірно.
Для гуляшу можна брати не лише яловичину, а й телятину, наприклад, грудинку, шию чи окіст.
Для того щоб м'ясо залишалося соковитим, нарізати його слід поперек волокон (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Розігрійте казанок з олією. Перевірити, наскільки розігрітий посуд, можна, поклавши один шматочок м'яса. Якщо м'ясо одразу почало шкварчати - казанок достатньо розігрітий. Викладіть все м'ясо та, перемішуючи, смажте до золотистої скоринки.
Тим часом очистьте та наріжте на кубики цибулю, вона надасть гуляшу солодкуватості та насиченого аромату. Крім цього, сік цибулі пом'якшує м'ясні волокна.
Моркву слід ретельно промити і натерти на крупній тертці. Як тільки з м'яса вийде вся рідина, додайте до казана нарізану цибулю. Під час перемішування майбутнього гуляшу обсмажуйте цибулю до м'якості.
Після цього введіть моркву, а коли вона розм'якне під час обсмажування, додайте паприку. Не забувайте регулярно перемішувати м'ясо, щоб уникнути пригорання.
Промийте помідори, а потім бланшуйте їх, ошпаривши окропом, і видаліть шкірку. Далі подрібніть їх за допомогою блендера або натріть до отримання пастоподібної консистенції – або ж скористайтеся готовою томатною пастою.
Додайте томатне пюре до каструлі, ретельно перемішайте, а потім залийте все питною водою. М'ясо має бути повністю занурене в рідину.
Коли рідина закипить, додайте чорний мелений перець, духмяний перець, чорний перець горошком, лаврові листочки та сіль. Накрийте казан або каструлю кришкою та тушкуйте гуляш на невеликому вогні протягом приблизно 1,5 години.
Для досягнення насиченої консистенції підливи, спочатку просійте борошно в окрему ємність і додайте туди трохи води. Добре перемішайте отриману суміш, щоб не виникло грудочок. Після цього вливайте її в гуляш, коли овочі будуть повністю готові.
Після цього гуляш потрібно готувати ще протягом приблизно 5-8 хвилин, постійно помішуючи. Після приготування радять зачекати близько 20 хвилин, щоб м'ясо "відпочило" - і тоді гуляш можна подавати з гарніром.