Як створити апетитну та корисну смажену картоплю: унікальний трюк з TikTok


Цей лайфхак також допоможе поліпшити здоров'я вашого кишечника.

Усі ми обожнюємо смажену картоплю, але досягти ідеального балансу між зовнішньою хрусткістю та внутрішньою ніжністю може бути непросто. Існує безліч рецептів, які пропонують способи приготування максимально смачної та хрусткої картоплі. Проте новий хитрощ з TikTok обіцяє не лише підвищити її хрусткість, але й зробити страву більш корисною для травлення, повідомляє Independent.

Авторка корисного поради Лора Стівенс зазначила, що всього одна незначна зміна в процесі приготування смаженої картоплі здатна покращити стан вашого кишківника і при цьому зекономити ваш час.

Так, за її твердженням, найкращий спосіб зробити картоплю кориснішою - відварити картоплю до напівготовності, а потім заморозити її перед обсмажуванням.

Вона стверджує, що цей процес має збільшити кількість резистентного крохмалю в картоплі. Резистентний крохмаль діє як клітковина в організмі і не перетворюється на глюкозу, тому він може допомогти бактеріям у вашому кишківнику і поліпшити здоров'я ваших клітин. За даними Health Line, процес охолодження продуктів для збільшення їхнього резистентного крохмалю називається ретроградацією крохмалю. Він відмінно працює з картоплею, "істотно збільшуючи кількість у ній резистентного крохмалю", але його також можна використовувати з рисом і макаронами.

Стівенс ділиться своїм способом економії часу: вона відварює велику порцію картоплі, приправляє її спеціями та заморожує. Потім, коли потрібно, вона витягує порцію і запікає в духовці протягом 25-30 хвилин. За її словами, в результаті виходить "найсмачніша та найхрусткіша смажена картопля".

За інформацією видання Independent, немає необхідності заморожувати картоплю після її варіння, оскільки головне — щоб вона охолола. Проте, заморожування дозволяє приготувати велику кількість порцій заздалегідь для подальшого використання.

Раніше ми розповідали про один цікавий трюк для створення бездоганно хрусткої картоплі. У цьому рецепті ключовим інгредієнтом стала невелика кількість манної муки.

Related posts